Smrteľná dopravná nehoda pri Mengusovciach. Nález munície z II. svetovej vojny

04.10.2008 Celý región

Smrteľná dopravná nehoda: Dnes okolo 09.30 h došlo k smrteľnej dopravnej nehode v lokalite Mengusovce –Štrba asi 2 km od výjazdu na diaľničný úsek.
46 ročný vodič Opel Astry z Košíc idúci smerom na Lipt. Mikuláš v uvedenom úseku išiel pravdepodobne rýchlo, dostal „aguaplaning“ na stojatej vode, autom zišiel z cesty a prevrátil sa s ním do priekopy.
24 ročná spolujazdkyňa, jeho dcéra, sediaca na zadnom sedadle na mieste nehody zomrela na následky zranení. Vodič utrpel ľahké zranenie, manželka sediaca vedľa neho utrpela šok.
Policajti u vodiča nezistili požitie alkoholu.
Nehodu bude vyšetrovať diaľničná polícia Liptovský Mikuláš.

Prehľad o dopravný nehodách za predchádzajúci deň
Za včerajší deň , t.j. 3.10. 2008 došlo na cestách v Prešovskom kraji k 28 dopravným nehodám, pri ktorých bola 1 osoba zranená ľahko. Hmotné škody boli odhadnuté na 2 268 000, - Sk.
Najviac nehôd sme zaevidovali v policajnom okrese Prešov ( Sabinov a Prešov) - 12 a v policajnom okrese Poprad ( Poprad, Kežmarok a Levoča) - 7

Nález munície z II. svetovej vojny:
Dňa 3.10.2008 v čase 12.44 hod. oznámila Svidníckym policajtom 51 ročná žena z Krajnej Poľany , okr. Svidník, že v uvedený deň našla v lesnom poraste na hone zv. ČEREŠŇA muníciu z II. svetovej vojny.
Vyslaná hliadka OO PZ Svidník, na mieste potvrdila nález munície. Išlo o 3 ks mínometných granátov nachádzajúce sa v lesnom poraste v úseku medzi obcami Krajná Poľana a Bodružal, okr. Svidník vo vzdialenosti cca 100 m za dopravnou značkou koniec obce Krajná Poľana. Keďže sa munícia nachádzala v blízkosti cesty, z uvedeného dôvodu bola táto zabezpečená pred prístupom verejnosti hliadkou do príchodu pyrotechnika KR PZ Prešov, ktorý muníciu na mieste zaistil k jej zneškodneniu.
 

Vyberte región